Kışın aranan şifalarından Ihlamur çayı

07.02.2018
Soğuyan havalar çoğunlukla burnumuzun tıkanık olduğu, ateşten başımızı kaldıramadığımız, hapşırmakla başımızın dertte olduğu zamanlar yaşayabildiğimiz dönemler olabilmektedir.

Soğuk algınlığı kapımızı çaldığında ise, elimizde bir peçete ve kupamızda da derdimize deva olacak bitki çayı ile bitkisel bir tedavi bize en iyi gelecek şeydir. Bu yazımızda ıhlamur çayınının nelere iyi geldiğini sizlerle paylaşmaya çalışacağız.


Ihlamur Çayı 

Boğazları yumuşatan ıhlamur, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak kullanılıyor. Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor. Buharı burun tıkanıklığını açmaya, çayı ise boğaz ağrısını, öksürüğü azaltmaya yardımcı olmaktadır. Ağrı ve iltihap giderilmesinde de kullanılabilir.

Nefesinizi rahatlatmak istiyorsanız eğer, Çıtırım Pastanesi'nde sipariş sırasında ıhlamur çayınıza nane ekletebilirsiniz.Nane ise etkin maddesi mentol sayesinde nefes açıcı ve iyi bir balgam söktürücüdür. Boğaz ağrısını yatıştırarak kuru öksürüklerin de geçmesine yardımcı olur. Ihlamur ile yapılan çay dışında halk arasında bilinen şekilde nane-limon çayı da tüketilebilir.